Záměna pohlaví na Internetu a jak to vidím já…

Před chvílí jsem si přečetl článek Gender swapping: změna pohlaví na Internetu publikovaný na Lupě.O co vlastně jde? Gender swapping je vědomá záměna pohlaví na internetu.

Co vede muže k tomu, aby se vydával za ženu? Či naopak ženu, aby se prohlašovala za muže? Co si lze o nich pomyslet? Je to snad forma zábavy?

Odpověď na mé otázky jsem v článku sic našel, ale pořád mi něco nehrálo. Chápu, tvor vydávající se za druhé pohlaví v jedné z forem chatu je úchyl komentující si své pohnutky tím, že poznává druhé pohlaví zevnitř. (A nepoznává náhodou své pohlaví zvenčí?)

Zatímco ve… A pak mně to došlo! I já se „vydávám“ za druhé pohlaví! A konám tak vědomě!

Ano, když si mám na začátku hry vybrat mezi ženou a mužem, řekněme elfkou a elfem, vybírám si JI. Proč? Jsem zavrženíhodný?

Ne, jednám tak z biologického hlediska. Každý člověčí jedinec se rád kouká na zástupce opačného pohlaví (pokud není jiný). My muži rádi pokukujeme po krásných, ale i chytrých ;-) , štíhlých či hubených, blonďatých a nebo rusovlasých. Ženy také sem tam mrknou po svalnatém sportovci, či jiném lvu salónů.

Tak to vždy bylo a nevím, proč by tomu mělo být jinak v počítačových hrách.

Stručně a jasně: Nevím jak vy, ale raději se budu celou hru koukat na krásnej zadek elfky, než na pro mě absolutně nepřitažlivé pozadí elfa.