Webhosting Armin.sk – to nej pro studenty?!

Je tomu půlrok, kdy jsem zvažoval, který webhosting vybrat pro mou novou doménu. Hodně mi záleželo na poměru cena/výkon, kde cena hrála větší roli. Nakonec jsem na doporučení kamaráda vybral hosting Armin.sk. Jaké jsou mé zkušenosti po tak dlouhé době?

Jsem stejně jako každý student potěšen, když se obchodníci zaměří i na nás se svými výhodami (No ještě aby ne! Zvláště pokud výhodné opravdu jsou). O speciálních tarifech u operátorů snad slyšel každý, ale co zvýhodněné studentské webhostingy? Abych se přiznal, předtím než jsem narazil na Armin.sk, o ničem podobném jsem ani nepřemýšlel. Ale hosting by si určitě nikdo nevybral jen podle nízké ceny – rozhodující je také nabídka služeb.

Co tedy Armin tak podstatného nabízí?

  • 1024 MB prostoru
  • Neomezený trafic
  • Neomezený počet databází + velikost db omezena velikostí prostoru (1000 Mb)
  • Rychlá, inteligentní a srozumitelná podpora
  • 28 Kč za měsíc = 336 ročně

Více informací na stránkách armin.sk/cs/hostingove-sluzby/webhosting/prehled-tarifu/student/.

Vlastní zkušenosti + nevýhody

Velkou nevýhodou je (logický) fakt, že na hosting nemůžete umístit komerční projekt (což se mne bohužel dotklo – původně jsem chtěl na doménu třetího řádu přesunout mámin eshop s tričkama). Další nevýhody jsem u tohoto hostingu nenašel, nebo mne nevadily.

Armin je velmi slušný webhosting – za cenu 336 Kč ročně toho nabízí více než spousta konkurenčních firem za dvoj či vícenásobnou cenu. Jeho omezující kapacitu (celkem 1024 MB) naštěstí kompenzuje neomezený trafic. Možná se budete divit, ale za měsíc květen (prvních 20 dní) se na tomto blogu přeneslo o 5.27 Gb dat více než v dubnu (pro informaci – celé stránky mají jen 80 MB). Kdybych takhle nárazově lákal tisíce návštěvníků (Jak na to?) na hostinzích předešlých, asi by na mne zachvíli vlastníci mávali se slovy „FUP“ a u freehostingů dokonce „zrušení účtu“. Srovnávat hostingy můžu se známým pipni.cz a gigaserver.cz (plus ještě jedním, nevzpomínám si bohužel na jméno).

Což ale není natolik podstatné, neomezený trafik vám dneska nabídne kdekdo. Armin ale dokáže překvapit jinak. Nikde jinde, opravdu nikde jsem se nesetkal s takovou podporou (na té může firma stavět). Kdykoli jsem měl jakýkoli (i stupidní) problém, dostalo se mi z podpory rychlé (do dvou, tří hodin!), jednoduché a inteligentní odpovědi, či byl můj problém přímo vyřešen. Důkazem je ostatně i fórum.

Mínusy

  • pouze 1GB místa
  • nemožnost provozovat na webu komerční projekty

Plusy

  • bezkonkurenční podpora
  • poměr cena/výkon

PS: tento článek není reklamou ani ničím podobným, je to pouze doporučení spokojeného uživatele ;-)