Dokončeno: cvičení Air Alert III

Dva týdny zpátky jsem úspěšně dokončil 15. týden speciálního tréninkového plánu pro zlepšení výšky a „kvality“ výskoku. Jaké jsou mé dojmy?

 

Air Alert třetí verze sestává z pěti cviků, které se cvičí 3x týdně a jednoho bonusového, jenž je nutno dělat jen jednou týdně – každou středu. Cviky pomáhají posílit vždy jinou část nohou – lýtkové svaly, různé druhy stehenních svalů a také hýždě. Celý tréninkový plán trvá 15 týdnů (z toho 13. týden nic neděláte) a je rozdělen na týdny sudé a liché (liší se obtížností).

Mé vlastní zkušenosti?

Abych byl upřímný, ze začátku jsem se Air Alertu bál, a to konkrétně faktu, že si cvičením zničím klouby. Leč dnes můžu s klidným svědomím prohlásit, že mne po dobu cvičení ani ve chvílích odpočinku nohy nebolely. Celé cvičení není fyzicky náročné, nikdy jsem se nemusel přemáhat. Jediné problémy, přesněji „začal jsem cítit nohy“, mne potkaly ve středu šestého týdne a trošičku obtížnější byl i týden nejtěžší – patnáctý (ovšem nepřišel mi složitější než zmiňovaný šestý). Nohy mi celkově dost zmohutněly a enormně se zlepšil výskok. Bohužel jsem si jej na začátku nezměřil, ale odhaduji tak 30 cm do výšky (žádné dlouhodobější cvičení pro posílení noh jsem nikdy předtím nepodstoupil, možná proto tak moc). Jedinou nevýhodou je čas, který musíte do Air Alertu věnovat – jeden den patnáctého týdne cvičíte i více než hodinu.

Za dva týdny (celkem měsíc odpočinku) chci přejít na cvičení Air Alert Advanced (pokračování).

Odkazy